Barbaros Mahallesi Mustafa Pehlivan Sk. No:8/1 Üsküdar/İstanbul adresinde faaliyet gösteren Digital Dönüşüm Teknoloji Hizmetleri A.Ş. (DDTECH) tarafından işletilen ve yönetilen Site’ye üye olan Üyeler’e; bunlar dışında Ziyaretçiler’e, Site aracılığıyla sunulan Hizmetler kapsamında herhangi bir şekilde Üyeler, Ziyaretçiler ve Alıcılar’ın Site’ye ziyaretleri sırasında DDTECH tarafından çerezler (Çerez/Çerezler) kullanılmaktadır. Bu Çerez kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) olmak üzere DDTECH’in tabi olduğu mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. DDTECH, İlgili Kişi hakkında elde ettiği kişisel verileri Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler Metni ile ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine aykırı olarak başkasına açıklayamaz ve işleme amacı dışında kullanamaz.

Bu Çerez Politikası, Site Kullanım Sözleşmesi’nin ve Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler Metni’nin eki niteliğinde olup bu metinlerin ayrılmaz bir parçasını teşkil eder. Bu Çerez Politikası’nda büyük harfle kullanılan ve ayrıca tanımlanmayan terimler, Site Kullanım Sözleşmesi’ndeki ve/veya Gizlilik Politikası ve Kişisel Veriler Metni’ndeki anlamlarını haiz olacaktır.

1. Çerez (Cookie) Nedir?

Çerez (Cookie) teknik iletişim dosyaları, bir internet sitesinin kullanıcısının cihazına veya ağ sunucusuna tarayıcılar aracılığıyla gönderdiği küçük metin (text) dosyalarıdır. Bu metin (text) dosyası tamamen kişiye özel olup; sadece bu kodu tanımlayan web sunucusu tarafından okunabilir. Kesinlikle bir virüs değildir. Çerezler Site’nin kişiyi daha sonra tanıyabilmesi içindir.

2. Çerez Kullanım Amaçları Nelerdir?

DDTECH, Site’de çeşitli amaçlarla Çerezler kullanmakta ve bu Çerezler vasıtasıyla kişisel verileri işleyebilmektedir. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

  • Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek,
  • Site’nin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sunulan hizmetleri geliştirmek ve kullanım kolaylığı sağlamak,
  • Site’ye yapılan bir sonraki ziyaretinizde sizleri tanımak; Üye hesabına girişini hızlandırmak için “Beni hatırla” özelliğini kullanırsa, kullanıcı adı bir Çerez içinde depolanabilir,
  • Site’ye yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri tercihlere göre kişiselleştirmek,
  • Site’nin, DDTECH’in ve Kullanıcı’nın hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak,
  • Ziyaret trafik istatistiğini oluşturmak (Site’nin ziyaret tarih ve saat bilgilerinin belirlenmesi),
  • Kullanıcılar’ın tercih ettiği hizmetlere göre önerilerde bulunmak (kullanım analizleri), ve
  • Site’den nasıl haberdar olunduğunu belirlemek.

3. Kullanım Bakımından Çerez Türleri

Kullanılması Zorunlu Olan Çerezler: Bu Çerezler, Site’nin düzgün şekilde çalışması için mutlaka gerekli olan çerezlerdir. Bu Çerezler’e, sistemin yönetilebilmesi, sahte işlemlerin önlenmesi için ihtiyaç duyulur ve engellenmesi halinde Site düzgün çalışamaz.

Analiz/Performans Çerezleri: Bu Çerezler, Site’nin işleyişinin analiz edilip anlaşılmasını ve Kuullanıcı ile etkileşime geçerek Site’nin geliştirilmesini sağlar. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir.

İşlevsel ve Analitik Çerezler: Bu Çerezler Kullanıcı’ya daha kolay ve gelişmiş bir kullanıcı deneyimi yaşatmak için kullanılan çerezlerdir. Önceki tercihleri hatırlamak, Site üzerinde yer alan bazı içeriklere rahatça erişilmesini sağlamak, Site’nin etkin şekilde kullanılması, Sitesi’nin kullanıcı isteklerine cevap verecek şekilde optimize edilmesi ve ziyaretçilerin Site’yi nasıl kullandığı hakkında gibi işlevler yerine getirir. Niteliği gereği bu türdeki Çerezler kullanıcı adı vb. kişisel bilgileri içerebilir. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir.

Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler: Bu Çerezler, reklam içerikleri de dâhil olmak üzere, ilgi çekebilecek içeriklerin saptanarak sunulması için kullanılmaktadır. Kullanıcıların ilgi alanları ve seçimleri doğrultusunda hedeflenen ürün/içeriğe benzer nitelikli olanların sunulması ve daha gelişmiş, kişiselleştirilmiş bir reklam portföyü sunarak kullanım deneyimini artırmaya yarar. Bu Çerezler’in arka planda tutulma süresi yaklaşık 2 (iki) ay olup kullanıcının internet tarayıcısı ayarlarından gerekli ayarlamaları yapması mümkündür. Her halükarda bu ayarlar, internet tarayıcısı bazlı değişebilmektedir. Bu Çerezler’in kullanımı engellenebilir. Ancak bu engelleme, reklam içeriklerini bütünüyle engellemeyecek; sadece kullanıcının ilgisini çekebilecek reklamlar yerine genel içerikli reklamlar sunulacaktır.

Flash Çerezleri: Site’de yer alan görüntü veya ses içeriklerini etkinleştirmek için kullanılan çerez türleridir.

Üçüncü Taraf Çerezleri: Site; üçüncü parti güvenilir, tanınmış reklam sağlayıcılarıyla çalışmaktadır. Üçüncü parti hizmet sağlayıcılar kullanıcıya özel reklamları sunabilmek için kendi Çerezleri’ni yerleştirmektedirler. Üçüncü parti tarafından yerleştirilen Çerezler Site’de ziyaretçilerin gezinme bilgilerini toplar, işler ve nasıl kullandıklarını analiz eder.

4. Saklandığı Süre Bakımından Çerez Türleri

Kalıcı Çerezler (Persistent Cookies): Kişinin bilgisayarında ve akıllı mobil cihazında kişi tarafından silinene veya belirli bir tarihe varlığını sürdüren çerezlerdir. Bu Çerezler, çoğunlukla kullanıcıların tercihlerini ve site hareketlerini ölçmek amacıyla kullanılır.

Oturum Çerezleri (Session Cookies): Bu Çerezler kullanıcının ziyaretini oturumlara ayırmak için kullanılır ve kullanıcıdan veri toplamaz. Bu Çerezler, kullanıcı ziyaret ettiği Site’de belirli bir süre pasif kaldığında veya Site’yi kapattığında silinir. Site’de üçüncü kişilerin hizmet sağlaması için ve bu hizmetlerin etkinliğini artırmak için yukarıda tanımlandığı üzere Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler kullanılır. Bu Çerezler, ziyaret edilen web sayfalarını ve siteleri hatırlayabilir ve başta kullanıcı cihazının IP adresi olmak üzere kişisel verileri toplayabilir. Site, bilgi toplamak, demografik verileri ve ilgi alanlarını hatırlamak, kullanıcıya hedeflenmiş reklamları sunmak, reklam gösterimleri ve ziyaret edilme sayısını belirlemek gibi durumlar için hem birinci taraf hem de üçüncü taraf çerezlerini kullanmaktadır. Site ziyaret edildiğine ve bu eklentiler kullanıldığında, Site doğrudan seçilen sosyal ağın sunucusuna bağlanır. Ardından, eklentinin sunduğu içerik doğrudan sosyal ağlardan web tarayıcısına iletilir ve ziyaret etmekte olunan web sitesine eklenir. Böylelikle ilgili sosyal ağ kullanıcıya ait verilere ulaşarak işleyebilir ve ilgili sosyal ağdaki hesaba ait verilerle birleştirebilir.

DDTECH’in sosyal ağların eklentiler aracılığıyla işlediği veriler üzerinde herhangi bir kontrolü yoktur. Sosyal ağların kişisel verilerinizi hangi amaçla, yöntemlerle ve süreyle işleyeceğine ilişkin daha fazla bilgi almak için ilgili sosyal ağlar tarafından yayınlanan kişisel veri politikaları dikkatlice incelenmelidir.

5. Site’de Kullanılan Çerezler

Çerez Adı Çerez Türü Kullanım Amacı
Google Analytics
  • İşlevsel ve Analitik Çerezler
  • Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler
Google Analytics, çerezleri ziyaretçilerin Site’yi nasıl kullandıklarını analiz etmek amacıyla kullanır. Site’nin kullanımıyla ilgili bilgiler (IP adresiniz dahil) Google LLC’ye (Google)aktarılabilmekte ve Google tarafından ABD'deki sunucularda saklanabilmektedir. Google bu bilgileri Site’nin kullanımın değerlendirmek, DDTECH için Site faaliyetini derlemek ve Site faaliyeti ve internet kullanımıyla ilgili başka hizmetler sağlamak amacıyla kullanacaktır, fakat IP adresi Google tarafından depolanan diğer verilerle eşleştirmeyecektir. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için şu adres ziyaret edilebilir: http://www.google.co.uk/intl/en/analytics/privacyoverview.html
DoubleClick
  • İşlevsel ve Analitik Çerezler
  • Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler
DoubleClick çerezleri, Google üzerinde veya DoubleClick vasıtasıyla diğer platformlarda sunulan görüntülü/video reklamlarından birini gördükten veya buna tıkladıktan sonra Site’de belirli eylemlerin tamamlanıp tamamlanmadığının anlaşılmasını mümkün kılar. DoubleClick, daha sonra kullanıcıya birtakım hedefe yönelik reklamlar sunabilmesi için Site’de etkileşimde bulunulan içeriği anlamak için bu çerezi kullanır. DoubleClick çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki adresler ziyaret edilebilir: https://support.google.com/ds/answer/2839090?hl=en
Insider
  • İşlevsel ve Analitik Çerezler
  • Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler
Insider, web tarayıcısı aracılığıyla bilgisayara veya üçüncü taraf bir analiz sağlayıcısına ait benzersiz bir tanımlayıcı içeren küçük metin dosyaları olan “çerezleri” kullanır. Bunu hizmetleri ve web sitelerini geliştirmek için kullanır. Insider, belirli pazarlama kampanyalarının ve bazı ürünlerinin performansını izlemek için Google Analytics'i kullanır. Bu, üçüncü taraf hizmet sağlayıcıların, farklı temas noktalarında Insider adına uyarlanmış reklamlar oluşturmasına izin vermektir. Bu çerezler ayrıca Platform’un nasıl kullanıldığına ve performansına ilişkin istatistiksel bilgiler de sağlar. Insider çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki adresler ziyaret edilebilir: https://useinsider.com/privacy-policy/
Criteo
  • İşlevsel ve Analitik Çerezler
  • Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler
Criteo çerezleri, trendleri analiz etmek ve kullanıcıların web siteleri ve mobil uygulamalar etrafındaki ilgi alanlarını belirlemek için kullanır. Bu teknolojiler sayesinde Criteo, iş ortaklarının web sitelerini ve mobil uygulamalarını ziyaretçileri etiketler. Criteo tarafından etiketlenen kullanıcılara teknik bir tanımlayıcı verilir. Criteo, ad ya da adres gibi kişisel verileri tanımlamayı hiçbir şekilde üstlenmez. Criteo, yalnızca görüntülenen ürünleri veya ziyaretçinin yaptığı aramayı ve Criteo'nun reklam yayınladığı iş ortağının ziyaret ettiği sayfaları inceler. Criteo ortaklarının reklamları, "yayıncılar" olarak da bilinen birçok web sitesinde görüntülenir. Bu yayıncılar, tarayıcıya çerezler de yerleştirebilir. Bu çerezler, yayıncıların Criteo'nun tarayıcı için kişiselleştirilmiş bir reklama sahip olduğunu fark etmeleri için oradadır. Kullanımları, doğrudan web sitelerinden erişilebilen yayıncıların özel gizlilik politikaları tarafından yönetilmektedir. Criteo çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için şu adres ziyaret edilebilir: https://www.criteo.com/privacy/
Facebook
  • İşlevsel ve Analitik Çerezler
  • Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler
Facebook çerezleri, Facebook hesabı varsa, site ve uygulamalar dâhil olmak üzere Facebook ürünlerİ kullanILIR veya Facebook ürünlerini kullanan siteler veya uygulamalar (Beğen düğmesi ve diğer Facebook Teknolojileri dâhil) ziyaret edilirse, kullanır. Çerezler, Facebook'un Facebook ürünlerini kullanıcıya sunmasını ve kayıtlı veya giriş yapılmış olup olunmamasından bağımsız olarak, diğer internet sitelerinin ve uygulamaların kullanımı dâhil olmak üzere kullanıcı hakkında aldığı bilgileri anlamasını sağlar. Çerezleri; kimlik kontrolü, güvenlik ve site bütünlüğü, reklamlar, tavsiyeler, ölçüm, analiz ve raporlama için kullanır. Facebook çerez kullanımı hakkında daha fazla bilgi için şu adres ziyaret edilebilir: https://trtr.facebook.com/policies/cookies/
Yandex
  • İşlevsel ve Analitik Çerezler
  • Hedefleme/Reklam/Ticari Çerezler
Yandex ayrıca Kişisel Bilgilerin izinsiz, tesadüfi veya yasa dışı imha edilmesi, kaybı, değiştirilmesi, kötü niyetle kullanılması, ifşa edilmesi ve erişime açılmasının yanı sıra diğer yasadışı işleme biçimlerinden korunması için yeterli teknik ve organizasyonel önlemleri de uygulamaktadır. Bu güvenlik önlemleri, modern teknoloji seviyesi, bunların gerçekleştirilmesi maliyeti, işlenmesiyle ilişkili riskler ve Kişisel Bilgilerin niteliği dikkate alınarak uygulanmıştır. https://yandex.com.tr/legal/confidential/

6. Çerez Kullanımının Kontrol Edilmesi

Tarayıcıların birçoğu başta Çerezler’i kabul eder şekilde tasarlanmıştır, fakat Çerezler’in gelmemesi, Çerezler gönderildiğinde ikaz verilmesi veya çerezlerin bilgisayarlarda saklanmaması istenirse bunları sağlayacak biçimde ayarlar değiştirilebilir, çerez kullanım tercihleri ayarlanabilir. Ziyaretçi veya kullanıcı, işbu ayarları değiştirmediği sürece çerez kullanımına açık onay vermiş olduğu kabul edilir. İnternet tarayıcılarının Çerez ayarlarıyla ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri incelenebilecektir:

İşbu Çerez Politikası’nı değiştirme hakkımız saklıdır.