Türkiye'nin İlk ve Lider Dijital Dönüşüm Ajansı DDTECH Grup Azerbaycan'da! - DDTECH | DX STARTS HERE

Türkiye’nin ilk dijital dönüşüm ajansı olarak “DX Starts Here” sloganıyla yola çıkan DDTECH Grup, 20 yılı aşkın tecrübe ile 2017 yılından itibaren şirketlerin dijital dönüşüm yolculuğuna liderlik eden teknoloji danışmanı olarak hizmet vermektedir. AR-GE faaliyetleri ve geliştirdiği yerli-milli çözümler ile global hedeflere ulaşmak ve pazarda farklılaşmak isteyen müşterilerinin dijital dönüşüm ihtiyaçlarını en doğru ve en güvenilir şekilde karşılama amacı ile bir teknoloji start-up’ı olarak başlattığı bu yolculuğa, bugün 100+ kişilik bir scale-up olarak devam ediyor. Başta finans sektörü olmak üzere, kamu kurumları, gsm operatörleri, araç kiralama şirketleri, enerji dağıtım şirketleri gibi tüm sektörlerden kurumsal müşterileri için ürünler ve uçtan uca çözümler sunan DDTECH Grup, müşterilerinin iş akış süreçlerini dijital ortamlarda yürütmelerini sağlayarak yarattığı “kağıtsız süreçler” ile doğaya katkı sağlıyor.

DDTECH Grup, 2020 yılında üzerinde çalıştığı doğrulama teknolojilerini markalaştırarak KnowYourX markasıyla Dijital Doğrulama Hizmetleri A.Ş. ve yine kimlik doğrulama ve dijital imza teknolojilerini kullanarak hizmet veren bir servis şirketi haline getirdiği Dijital Kurye Hizmetleri A.Ş. şirketlerini kurarak grup şirketleri yapısına kavuşmuştur.

DDTECH Grup’un geliştirdiği ürün ve çözümlerine dair bilgiler veren DDTECH Grup Genel Koordinatörü Oral Başer: “Dijital imza ve dijital arşiv konularıyla yola çıktık. Dijital imza teknolojisindeki geliştirmelerimizi tek bir platformda topladık ve tüm imza yöntemlerini içinde bulunduran Türkiye’nin Dijital İmza Platformu’nu kullanıma sunduk. Pazarda know your customer (KYC) ve digital onboarding olarak bilinen uzaktan müşteri edinimi çözümleri konusunda, uçtan uca ihtiyacı karşılayan KnowYourX ürünümüz, şirketleşerek doğrulama teknolojileri pazarında yerini aldı. İmzalatılmak istenen belgelerin, dijital olarak doğrulanan kişilerle uzaktan ya da kapıda imzalatılmasını sağlayan ürünümüz Dijital Kurye Platformu, 2020 yılında şirketleşerek sadece Türkiye’de değil, dünyada dijital kontrat yönetimi alanında hizmet veren ilk şirket olarak yoluna devam ediyor. Çok önem verdiğimiz, yüksek özellikli görüntü işleme konusunda, dünya standartlarında kullanılan tüm teknolojilere hakimiz. Bu alanda adına DDEye adını verdiğimiz platformumuzu ürünleştiriyoruz. Siber güvenlik alanında distribütör olarak temsil ettiğimiz Trapmine ve kendi geliştirdiğimiz Securebox ürünlerimizle de pazarda yer alıyoruz.

Oral Başer sözlerine şöyle devam etti: “DDTECH Grup olarak KnowYourX markası altında ürün çalışmalarımızı yaparken, Dijital Kurye ile servis hizmetlerimizi veriyoruz. Ana şirketimiz olan DDTECH, tüm bu çalışmaların entegratör şirketi olarak satış ve pazarlama faaliyetlerini yönetiyor.”

Geliştirdiği ürün ve teknolojilerle Azerbaycan’da var olmak adına coğrafyanın önde gelen kurumları ile işbirliği yapmaya başladıklarını belirten Sn. Başer: “8-10 Şubat tarihlerinde kardeş ülke Azerbaycan’daydık. Geniş bir katılım ve iki ülkeden yöneticilerin de desteği ile kurumlara dijital dönüşüm anlattık.” dedi.

DDTECH Grup’un kurulduğu günden bu yana global pazarlarda yer alma ve ürünlerini yurt dışına ihraç etme amacı ile yola devam ettiğini vurgulayan Sn. Başer, “Ürünlerimizin lisans yapısını, dil özelliklerini ve tüm sertifikasyonlarını bu hedeflerimizi destekleyecek şekilde oluşturduk. Bu hedefimizi destekleyici bir adım olarak, 2021 yılının ikinci yarısında Avrupa’daki ilk ofisimizi açtık. Türkiye için, insanımız için, tüm dünyada adımızdan söz ettireceğimiz güzel projelerimiz için çok çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.