DDTECH Genel Müdürü Onur Turan A Para TV Fikir Fabrikası Programının Canlı Yayın Konuğu Oldu - DDTECH | DX STARTS HERE

DDTECH Genel Müdürü Sn. Onur Turan, 11 Şubat tarihinde A Para TV’de yayınlanan Merve Tepe ile Fikir Fabrikası programının canlı yayın konuğu oldu. Programda, dijital dönüşüm kapsamında şekillenen yeni nesil çipli kimlikler, dijital imza ve doğrulama teknolojileri hakkında bilgiler verdi.

Gelişen ve değişen teknolojilerle birlikte dijital dönüşümün her firma için bir gereklilik haline geldiğini söyleyen DDTECH Genel Müdürü Onur Turan, “Dijital dönüşüm birçok konuda farklı ihtiyaçları da beraberinde getirdi. Bugün hastaneye gittiğinizde orada kimliğinizin doğrulanmasından, bir bankada yapacağınız işleme, herhangi bir telekom operatöründen hat almaktan, bir abonelik işlemi başlatmaya kadar birçok noktada kullanılan süreçlerde dijital kimlik teknolojileri karşımıza çıkıyor.” dedi.

DDTECH kağıtsızlaşma prensibi ile yola devam ediyor

DDTECH Şirketler Grubu’nun kurulduğu günden bu yana dijital dönüşüm alanında sunduğu ürün ve çözümlerde kağıtsızlaşma prensibi ile yola devam ettiklerinin altını çizen Sn. Turan, “Bugün hangi sektörde yer aldığımız fark etmeksizin belli evrakların onaylanması adına attığımız imzalar ile birçok noktada kağıt kullanıyor durumdayız. Bu noktada kağıt tüketimini minimuma indirecek adımlar atmak oldukça önemli. Islak imzanın aksine dijital imza ile yürütülen süreçlerde doküman basılması gerekliliği ortadan kalktığı için binlerce ağacı kesilmekten kurtararak hem doğaya katkı hem de firmalara ciddi maliyet ve zaman tasarrufu sağlanıyor.” diyerek dijital dönüşüme ilk olarak kağıtsızlaşma noktasından bakılması gerektiğini söyledi.

Kağıtsızlaşma yolunda dijital imza teknolojilerinin gelişiminin oldukça önemli bir rol oynadığını söyleyen Sn. Turan, sözlerine şu şekilde devam etti: “DDTECH olarak geliştirdiğimiz Dijital İmza Platformu, içerisinde Türkiye’de ve dünyada kullanılan tüm imza yöntemlerini barındırıyor. Kişi, imza almak istediği evrakı Dijital İmza Platformu’na yüklüyor ve daha sonra imzayı atacak kişinin e-mail ve telefon bilgisini girildikten sonra kişiye gönderimini sağlıyor. İmzalanmak üzere iletilen evrak, karşıdaki kişi tarafından dilediği imza yöntemiyle imzalanması ile süreç başarıyla tamamlanıyor. İşte imza süreçlerini dijitalleştirmek bu kadar kolay.”

Türkiye’nin ilk dijital dönüşüm ajansı olarak, 2020 yılında ürün ve çözümleri şirket haline getirerek KnowYourX ve Dijital Kurye adı altında gelişmiş güvenlik altyapısına sahip iki şirket kurduklarını dile getiren DDTECH Genel Müdürü Sn. Onur Turan, “Bugün biz KnowYourX şirketimizle Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi liderliğinde ve TÜBİTAK BİLGEM işbirliği ile kimlik doğrulama ve kimlik ile imza yöntemlerini bir araya getiren her türlü ürün ve çözümleri geliştiren bir şirketiz. Burada kullanılan teknolojiler, hem Avrupa Birliği hem de uluslararası standartlarda geçerli bazı özellikleri içeriyor. Biz de DDTECH Şirketler Grubu olarak, hem doğrulama hem de dijital imza alanında geliştirdiğimiz ürün ve çözümlerde, regülasyonlara tam uyumlu ve uluslararası standartlara uygun bir şekilde hizmet veriyoruz.” dedi.

“Türkiye’deki GSM operatörlerinde bir ilki gerçekleştirdik”

DDTECH Şirketler Grubu’nun 2022 yılında Türkiye’de ve globalde ulaşmayı planladığı hedefler, beklentiler ve yatırımlar hakkında bilgiler veren Sn. Turan, “Biz çok hızlı büyüyen bir şirket olduk. Pandemi döneminde yani 2020 yılının Mart ayında, 22 çalışanı olan bir şirket iken bugün üç şirketimizle birlikte yaklaşık 110 kişilik bir ekibiz. Bir firmanın tüm ihtiyacını uçtan uca değerlendirip proje haline getirerek o firmada yapılacak tüm entegrasyonlarla birlikte hayata geçirebilecek yetkinlikte ve kalitede bir ekibe sahibiz. Şirket olarak hedeflerimiz çok büyük. Hem KnowYourX hem de Dijital Kurye şirketimize ilk tohum yatırımlarımızı aldık. Türkiye bizim en büyük ve en önem verdiğimiz pazarımız olacak ama ayrıca tüm ürün ve çözümlerimizi hem lisans yapısını, dil özelliklerini ve tüm sertifikasyonlarını global pazarlara açılma hedeflerimizi destekleyecek şekilde oluşturduk.” dedi.

Türkiye’deki GSM operatörlerinde daha önce yapılmamış bir projeyi hayata geçirdiklerini belirten Sn. Turan, “Geliştirdiğimiz çözüm ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları ile birlikte artık doküman imzalamak mümkün hale geldi.” diyerek Türkiye’de ilk defa yapılan bu projenin, yakın zamanda duyurusunun yapılacağını söyledi.